Yhteistyö: Feel Vivid
Ohessa resepti vähähiilihydraattisiin ja vegaanisiin minttusuklaajäätelökakkuihin! Jos paikalla on paljon syöjiä jäätelökakun voi valmistaa ja tarjota kokonaisena, tai leikata pienemmiksi annospaloiksi Puffet-jäätelön tapaan.
Vinkit:
- Jos et halua valmistaa vähähiilihydraattista versiota, reseptin vegaaniseen ja gluteenittomaan suklaakakkupohjaan löydät täältä: Suklaakakku.
- Mantelijauhojen ja -jauheen tilavuudet vaihtelevat, joten suosittelen punnitsemaan jauhot.
- Huomaa, että kuitupitoiset kookosjauhot/ kookoskuitujauhot ovat eri asia, kuin rasvaiset kookoshiutaleet, jotka eivät toimi tässä reseptissä!
- Reseptissä koostumuksen kannalta olennaisessa roolissa on muun muassa psylliumjauhe, joten huomaa, että psylliumjauheen karkeusaste vaikuttaa tarvittavaan määrään! Feel Vividin hieman karkeajakoisempaa psylliumjauhetta tulee laittaa kaksinkertainen määrä verrattuna esimerkiksi Finaxin hienojakoiseen psylliumjauheeseen.
- Jäätelökakku on melko täyttävää, joten paloista kannattaa tehdä maltillisen kokoisia.

Ainekset suklaapohjaan (pellillinen)
- 1,5 dl neutraalinmakuista öljyä
- 225 g (2,75 dl) erytritolia (Feel Vivid)
- 5 dl mantelimaitoa
- 120 g (n. 2 dl) mantelijauhetta (Feel Vivid)
- 150 g (n. 3 dl) kookosjauhoja (Feel Vivid)
- 50 g (1 dl) kaakaojauhetta (Feel Vivid)
- 0,5 dl Pofiber perunakuitua (Semper)
- 2 rkl psylliumjauhetta (Feel Vivid) TAI 1 rkl hienojakoista psylliumjauhetta (Finax)
- Vaniljajauhetta maun mukaan, tai 2 tl vaniljasokeria
- 2 tl leivinjauhetta
- Pieni ripaus suolaa
Ainekset minttujäätelöön
- 1 tlk (250 ml) Oddly Good Easy Whipping vispivalmistetta
- 0,75 dl erytritolia (Feel Vivid)
- Minttuaromia maun mukaan (esim. 2 tl piparminttuaromia, Dr Oetker)
- Hieman vihreää elintarvikeväriä
Valmistus
- Laita uuni kuumenemaan 200°C.
- Mittaa taikinakulhoon kuivat ainekset ja sekoita ne keskenään huolellisesti.
- Lisää mantelimaito ja öljy ja vaivaa taikina tasaiseksi.
- Levitä taikina leivinpaperilla peitetylle uunipellille käsin ja kaulitse tai taputtele tasaiseksi.
- Paista suklaapohjaa uunin keskitasolla 200°C noin 15 minuuttia.
- Anna suklaapohjan jäähtyä hyvin ennen leikkaamista ja täyttämistä.
- Vaahdota vispivaahto jämäkäksi, lisää makeutus, minttuaromi ja tippa vihreää elintarvikeväriä. Tarkista maku.
- Mittaa valmiin suklaapohjan sivut ja jaa pohja samankokoisiin paloihin.
- Levitä vispivaahto pohjien päälle ja nosta kannet paikoilleen. Tasoita sivut.
- Nosta valmiit jäätelöt esimerkiksi leikkuulaudan päällä pakkaseen. Kun palat ovat jäätyneet, jäätelökakut voi asetella pakasterasiaan.

Lisää gluteenittomia ja vegaanisia herkkuja Erikoisen Hyvää -reseptikirjoista. Liity seuraamaan Erikoisen Hyvää myös Instagramissa ja Facebookissa!
Kiitos tästä, jes! Jos erytritolin korvaa jäätelössä sokerilla, mikä olisi oikea määrä?
Kannattaako kakku ottaa pakkasesta sulamaan vasta juuri ennen tarjoilua?
TykkääLiked by 1 henkilö
Laittaisin saman määrän sokeria! Kakku ottaa hetken aikaa sulaa, joten vähän ennen tarjoilua on hyvä.
TykkääTykkää