Tämän gluteenittoman ja vegaanisen suklaakakkupohjan inspiraatio tuli Kinuskikissan vaivattomasta Chocolate first kakusta, jossa suklaa, rasva ja nesteet sekoitetaan ensin kattilassa ja yhdistetään kuiviin aineksiin. Pohjasta tuli ihanan täyteläinen ja suussa sulava!
Kakkupohjaa on helppoa käsitellä, kunhan antaa sen jäähtyä ensin hyvin. Kakku halkeilee pinnalta hieman paistaessa, mutta leikkautuu murenematta. Halkeilleen ”kannen” voi siis leikata pois. Kakkupohjan voi myös pakastaa.



Ainekset
- 400 ml mantelikermaa tai kookosmaitoa (rasvaa noin 18%)
- 200 g vegaanista tummaa suklaata
- 1,5 dl neutraalin makuista öljyä (Keiju rypsiöljy)
- 270 g (noin 4 dl) hienojakoisia vaaleita riisijauhoja
- 2,5 dl sokeria
- 2 tl leivinjauhetta
- 1,5 tl hienojakoista psylliumjauhetta (Finax tai Vuohelan)
- pieni ripaus suolaa
Valmistus
- Laita uuni kuumenemaan 175°C ja vuoraa 20 cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla.
- Sulata suklaa mantelikerman/kookosmaidon joukkoon öljyn kanssa miedolla lämmöllä kattilassa sekoitellen. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
- Sekoita kuivat ainekset huolellisesti keskenään ja lisää nestemäisten joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
- Kaada seos vuokaan (20 cm) ja paista uunin alatasolla 175°C noin 50 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla.

Vinkit
- Anna pohjan jäähtyä hyvin ennen kerroksiin leikkaamista! Esim. jos suunnitelmana on tarjota kakkua sunnuntaina, leivo pohja perjantaina ja laita viileään vetäytymään. Leikkaa kakku lauantaina kerroksiin, täytä, kelmuta ja nosta jääkaappiin. Kuorruta ja koristele sunnuntaina ja tarjoa.
- Kostuta kakun reunoja, mutta varo kostuttamasta mehevää kakkupohjaa keskeltä liikaa, ettei se mene taikinaiseksi.
- Oddlygood Easy Whipping valmiste on gluteeniton, kauraton, soijaton ja vegaaninen: tuotteella saa todella hyvän ja jämäkän vaahdon.
- Jos teet kakun laakeammassa vuoassa, vähennä paistoaikaa (esim. 24 cm = 40 min). Kokeile kypsyys tikulla – uuneissa on eroja!
- 20 cm kakku = kolme kerrosta, 24 cm = kaksi kerrosta.



Lisää gluteenittomia ja vegaanisia herkkuja Erikoisen Hyvää -reseptikirjoista. Liity seuraamaan Erikoisen Hyvää myös Instagramissa ja Facebookissa!
Kuulostaa todella hyvältä! Kestääkö kakkupohja moussetäytteitä?
TykkääLiked by 1 henkilö
Pitäisi kestää kyllä, kunhan ei kostuta liikaa! Itse kostuttaisin vain reunoja valmiin kakun leikkaamista helpottamaan. Yt. Kristiina/ Erikoisen Hyää
TykkääTykkää
Hei, onko sinulla kokemusta, kuinka kakkupohja kestää pakastamista? Pysyyköhän koostumus entisellään sulattamisen jälkeen.
Yt. Anna
TykkääLiked by 1 henkilö
Hei Anna! Olen pakastanut kakun kerroksiin leikattuna ja se kesti erinomaisesti pakastamisen, eli koostumus pysyy ennallaan :). T. Kristiina/ Erikoisen Hyvää
TykkääTykkää
Kiitos tiedosta, ei siis muuta kuin leipomaan!
Anna
TykkääTykkää