Tässä vegaanisessa ja gluteenittomassa mustikkapiirakassa kokeilin kuinka Oddly Good vispivalmiste kestää paistamista ja lopputuloksesta tuli varsin herkullinen! Pohjana toimii vanha tuttu vaalean murotaikinan ohje (katso linkistä vinkit toisten jauhojen käyttämiseen). Mustikkapiirakka tarvitsee hieman aikaa vetäytyä ennen tarjoamista, joten varaa piirakalle aikaa jäähtyä ennen tarjoamista.
Ainekset
Pohja
- 100 g maidotonta margariinia (vähintään 70% rasvaa)
- 0,75 dl sokeria
- 1 dl omenasosetta
- 0,75 tl hienojakoista psylliumjauhetta (Finax)
- 150 g (2,25 dl) vaaleita hienojakoisia riisijauhoja (Feel Vivid)
- 1 tl leivinjauhetta
- pieni ripaus suolaa
Täyte
- 2,5 dl (pakaste)mustikoita
- 1 prk (2,5 dl) Oddly Good Easy Whipping
- 3 rkl sokeria
- 2,5 rkl perunajauhoja
- 1 tl vaniljasokeria
Valmistus
- Laita uuni kuumenemaan 175°C ja voitele piirakkavuoka (n. 29 cm)
- Vaahdota sokeri ja margariini vaaleaksi vaahdoksi.
- Vatkaa sekaan omenasose.
- Sekoita kuivat ainekset huolellisesti keskenään ja lisää taikinaan. Vatkaa tai kääntele taikinaa vain sen verran, että ainekset sekoittuvat.
- Lusikoi taikina piirakkavuokaan ja ripottele pohjan päälle mustikat.
- Sekoita Easy Whipping vispivalmisteen joukkoon sokeri, perunajauhot ja vanilijasokeri ja kaada pohjan päälle.
- Paista piirakkaa uunin keskitasolla 175°C noin 30 minuuttia.
- Päällinen hyytyy jääkaapissa, joten anna piirakan jäähtyä hyvin ennen tarjoilua.

Lisää gluteenittomia ja vegaanisia herkkuja löydät myös Erikoisen Hyvää -reseptikirjoista. Liity seuraamaan Erikoisen Hyvää Instagramissa ja Facebookissa!
One thought on “Mustikkapiirakka (gluteeniton, vegaaninen)”