Mansikkamoussekakku (gluteeniton, vegaaninen)

Kuohkean pehmeä vegaaninen ja gluteeniton mansikkamoussekakku sopii moneen ruokavalioon ja on herkullinen tarjottava juhlapöytään. Koristele kakku näyttäväksi esimerkiksi tuoreilla marjoilla ja syötävillä kukilla. Mansikkamousse sopii myös täytekakun täytteeksi.

Huomaa, että kuvien kakku on leivottu 17 cm vuokaan. Suosittelen leipomaan kakun matalampana, eli 20 cm vuokaan.

Mansikkamousse (20 cm vuokaan)

Pohja

  • 200 g gluteenittomia ja vegaanisia kaakaotäytekeksejä/ suklaakakkua/ muffinia
  • 3 rkl sulatettua vegaanista margariinia (Sininen Keiju)

Pohjan valmistus

  • Pingota leivinpaperi 20 cm irtopohjavuokaan.
  • Sulata margariini.
  • Murskaa täytekeksit ja sekoita sulatettu rasva keksimurskan joukkoon.
  • Painele pohjaksi irtopohjavuokaan ja nosta viileään.

Mansikkamoussen valmistus

  • Vispaa vispivalmiste jämäkäksi vaahdoksi.
  • Lisää vaahdon joukkoon sokeri ja vaniljasokeri.
  • Sulata pakastemansikat miedolla lämmöllä liedellä ja soseuta sauvasekoittimella.
  • Vispaa agar agar -jauhe mansikkasoseen sekaan ja kuumenna seos kattilassa kiehuvaksi. Anna kiehua miedolla lämmöllä vähintään 2 minuuttia samalla sekoittaen.
  • Ota mansikkasose liedeltä ja anna jäähtyä muutaman minuutin ajan (max. 5 minuuttia) sekoitellen. Lisää joukkoon vegaaninen tuorejuusto mansikkasoseen sekaan sähkövatkaimella sekoittaen.
  • Sekoita mansikkasose-tuorejuustoseos vispivaahdon joukkoon. Tarkista makeus.
  • Kaada mousse irtopohjavuokaan pohjan päälle.
  • Peitä kakku kelmulla ja nosta hyytymään jääkaappiin vähintään 12 tunniksi, mielellään yön yli.
  • Koristele hyytynyt kakku esimerkiksi tuoreilla marjoilla, keksinmurusilla tai syötävillä kukilla.

Vinkit

  • Kakku on koostumukseltaan moussemaisen pehmeä. Kuvien kakku on leivottu 17 cm vuokaan, mutta pehmeän koostumuksen vuoksi kakkua on helpompi leikata, jos se valmistetaan 20 cm vuokaan.
  • Voit käyttää pohjassa täytekeksien sijaan esimerkiksi kakku- tai muffinimuruja.
  • Käytä kakun valmistuksesa tiiviiksii vaahtoutuvaa vispivalmistetta, kuten Oddly Good Easy Whipping tai Sure Whip (sisältää soijalesitiiniä).
  • Huomaa, että agar agar -jauhe on eri asia kuin agar agar -hiutaleet, jotka vaativat eri annostuksen. Tämä resepti on tehty Meiran agar agar -jauhetta käyttäen.
  • Huomaa, että keittämisen jälkeen agar agar -jauheen sakeuttama seos jähmettyy nopeasti viiletessään, joten mansikkasoseen ja tuorejuuston sekoittamisen kanssa vispivaahtoon ei kannata aikailla.
  • Mansikkamousse sopii myös täytekakun täytteeksi.

Lisää gluteenittomia ja vegaanisia herkkuja löydät myös Erikoisen Hyvää -reseptikirjoista. Liity seuraamaan Erikoisen Hyvää Instagramissa ja Facebookissa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: