Porkkanakakku on kestosuosikki! Tämä vegaaninen, gluteeniton, soijaton ja pähkinätön resepti sopii moneen ruokavalioon.
Vinkit:
- Kakun koostumus ja maku tasoittuvat viileässä, eli suosittelen valmistamaan kakun jääkaappiin vetäytymään päivää ennen kuorruttamista!
- Suosittelen kakun valmistamiseeen irtopohjavuokaa, jonka pohjalle pingotetaan leivinpaperi. Jos käytät yksiosaista kakkuvuokaa saat leivinpaperin asettumaan vuokaan helpommin rypistämällä sen ensiksi palloksi ja suoristamalla.
- Jos paistat kakun laakeammassa (kuin 20 cm) vuoassa, paistoaika on lyhyempi.
- Voit käyttää pohjassa kasviskermana mitä tahansa syöjien ruokavalioon sopivaa valmistetta, esim. täysrasvaista kookosmaito, manteli-, kaura- tai riisikermaa.
- Muista aina tarkistaa käyttämiesi raaka-aineiden kontaminaatiotiedot!
- Vegaanisen tuorejuuston sijaan voit kuorruttaa kakun myös Maidottomalla kreemillä.

Ainekset
- 300 g porkkanaraastetta
- 150 g maidotonta margariinia sulatettuna (Sininen Keiju)
- 1,5 dl kasviskermaa (Oddly Good Easy Whipping)
- 2 dl sokeria
- 250 g (4 dl) täysjyväriisijauhoja (Urtekram)
- 70 g (1 dl) perunajauhoja
- 1 rkl kanelia
- 1 rkl hienojakoista psylliumjauhetta (Finax)
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- pieni ripaus suolaa
Kuorrute
- 200 g vegaanista maustamatonta tuorejuustoa (Violife Creamy)
- 1,75 dl tomusokeria
- 0,75 dl kasviskermaa (Oddlygood Easy Whipping)
- 0,5 tl vaniljasokeria
- pieni ripaus suolaa
Valmistus
- Laita uuni kuumenemaan 200°C ja vuoraa kakkuvuoka (ø 20 cm) leivinpaperilla.
- Sulata margariini ja anna jäähtyä.
- Kuori ja raasta porkkanat.
- Sekoita kuivat ainekset keskenään.
- Sekoita raastettu porkkana, kasviskerma, sulatettu margariini ja kuivat ainekset keskenään.
- Lusikoi taikina kakkuvuokaan ja paista 200°C uunin keskitasolla noin 45 minuuttia.
- Anna kakun jäähtyä hyvin ennen kuorruttamista! Kakku on parhaimmillaan saatuaan levätä yön yli jääkaapissa.
Kuorrutteen valmistaminen
- Vatkaa vegaaninen tuorejuusto ja tomusokeri sekaisin kulhossa ja lisää vispivalmiste. Vatkaa kunnes koostumus on tasainen ja kuohkea.
- Lisää vaniljasokeri ja pieni ripaus suolaa. Tarkista maku.
- Levitä kuorrute jäähtyneen kakun päälle.


Lisää gluteenittomia ja vegaanisia herkkuja Erikoisen Hyvää -reseptikirjoista. Liity seuraamaan Erikoisen Hyvää myös Instagramissa ja Facebookissa!