Porkkanakakku (vegaaninen, gluteeniton)

Porkkanakakku on kestosuosikki! Tämä vegaaninen, gluteeniton, soijaton ja pähkinätön resepti sopii moneen ruokavalioon.

Vinkit:

  • Kakun koostumus ja maku tasoittuvat viileässä, eli suosittelen valmistamaan kakun jääkaappiin vetäytymään päivää ennen kuorruttamista!
  • Suosittelen kakun valmistamiseeen irtopohjavuokaa, jonka pohjalle pingotetaan leivinpaperi. Jos käytät yksiosaista kakkuvuokaa saat leivinpaperin asettumaan vuokaan helpommin rypistämällä sen ensiksi palloksi ja suoristamalla.
  • Jos paistat kakun laakeammassa (kuin 20 cm) vuoassa, paistoaika on lyhyempi.
  • Voit käyttää pohjassa kasviskermana mitä tahansa syöjien ruokavalioon sopivaa valmistetta, esim. täysrasvaista kookosmaito, manteli-, kaura- tai riisikermaa.
  • Muista aina tarkistaa käyttämiesi raaka-aineiden kontaminaatiotiedot!
  • Vegaanisen tuorejuuston sijaan voit kuorruttaa kakun myös Maidottomalla kreemillä.

Ainekset

  • 300 g porkkanaraastetta
  • 150 g maidotonta margariinia sulatettuna (Sininen Keiju)
  • 1,5 dl kasviskermaa (Oddly Good Easy Whipping)
  • 2 dl sokeria
  • 250 g (4 dl) täysjyväriisijauhoja (Urtekram)
  • 70 g (1 dl) perunajauhoja
  • 1 rkl kanelia
  • 1 rkl hienojakoista psylliumjauhetta (Finax)
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • pieni ripaus suolaa

Kuorrute

  • 200 g vegaanista maustamatonta tuorejuustoa (Violife Creamy)
  • 1,75 dl tomusokeria
  • 0,75 dl kasviskermaa (Oddlygood Easy Whipping)
  • 0,5 tl vaniljasokeria
  • pieni ripaus suolaa

Valmistus

  • Laita uuni kuumenemaan 200°C ja vuoraa kakkuvuoka (ø 20 cm) leivinpaperilla.
  • Sulata margariini ja anna jäähtyä.
  • Kuori ja raasta porkkanat.
  • Sekoita kuivat ainekset keskenään.
  • Sekoita raastettu porkkana, kasviskerma, sulatettu margariini ja kuivat ainekset keskenään.
  • Lusikoi taikina kakkuvuokaan ja paista 200°C uunin keskitasolla noin 45 minuuttia.
  • Anna kakun jäähtyä hyvin ennen kuorruttamista! Kakku on parhaimmillaan saatuaan levätä yön yli jääkaapissa.

Kuorrutteen valmistaminen

  • Vatkaa vegaaninen tuorejuusto ja tomusokeri sekaisin kulhossa ja lisää vispivalmiste. Vatkaa kunnes koostumus on tasainen ja kuohkea.
  • Lisää vaniljasokeri ja pieni ripaus suolaa. Tarkista maku.
  • Levitä kuorrute jäähtyneen kakun päälle.

Lisää gluteenittomia ja vegaanisia herkkuja Erikoisen Hyvää -reseptikirjoista. Liity seuraamaan Erikoisen Hyvää myös Instagramissa ja Facebookissa

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: