Pizzapohja (gluteeniton, vegaaninen)

Täysjyväriisijauhoista syntyy kuohkea ja reunoilta rapea gluteeniton ja vegaaninen pizzapohja. Psyllium tuo gluteenittomiin jauhoihin ”sitkoa”, hiivan ja leivinjauheen yhdistelmä kuohkeutta.

Vinkit

  • Psylliumvalmisteissa on eroa. Karkeajakoista psylliumvalmistetta käytettäessä tarvittava määrä on noin 1,5-2 rkl.
  • Muista aina tarkistaa käyttämiesi raaka-aineiden kontaminaatiotiedot.
  • Vegaanisista nakeista saa maistuvia ”kinkkusuikaleita” pizzan täytteeksi.

Pizzapohja (1 uunipellillinen tai 2 pyöreää pizzaa)

  • 4 dl lämmintä vettä
  • 1 pss kuivahiivaa (Sunnuntai) tai puolikas tuorehiiva
  • 1 tl sokeria
  • 1 rkl hienojakoista psylliumjauhetta (Finax)
  • 1,5 rkl oliiviöljyä
  • 275 g (n. 4,75 dl) täysjyväriisijauhoja (Virtasalmen Viljatuote)
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 0,75 tl suolaa

Valmistus

  1. Sekoita kuivahiiva sekä sokeri lämpimän (42 asteisen) veden joukkoon.
  2. Vispaa joukkoon psylliumjauhe ja anna seoksen kiinteytyä noin 10 minuuttia.
  3. Mittaa riisijauhot, ja sekoita joukkoon leivinjauhe ja suola.
  4. Vaivaa jauhot ja öljy psylliumin kiinteyttämän nesteen joukkoon.
  5. Anna taikinan kiinteytyä hetken ajan.
  6. Ripottele leivinpaperille ja taikinan päälle hieman riisijauhoja ja kaulitse. Voit myös painella taikinan tasaiseksi pellille öljytyin käsin.
  7. Anna pizzapohjan kohota liinan alla lämpimässä noin 15 minuuttia.
  8. Täytä ja paista uunin keskitasolla 200°C noin 20 minuuttia, tai kunnes täytteet ovat kypsiä.
Kinkuton pizza Pirkan vegenakeista!

Lisää gluteenittomia ja vegaanisia herkkuja Erikoisen Hyvää -reseptikirjoista. Liity seuraamaan Erikoisen Hyvää myös Instagramissa ja Facebookissa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: