Täysjyväriisijauhoista syntyy kuohkea ja reunoilta rapea gluteeniton ja vegaaninen pizzapohja. Psyllium tuo gluteenittomiin jauhoihin ”sitkoa”, hiivan ja leivinjauheen yhdistelmä kuohkeutta.

Vinkit
- Psylliumvalmisteissa on eroa. Karkeajakoista psylliumvalmistetta käytettäessä tarvittava määrä on noin 1,5-2 rkl.
- Muista aina tarkistaa käyttämiesi raaka-aineiden kontaminaatiotiedot.
- Vegaanisista nakeista saa maistuvia ”kinkkusuikaleita” pizzan täytteeksi.
Pizzapohja (1 uunipellillinen tai 2 pyöreää pizzaa)
- 4 dl lämmintä vettä
- 1 pss kuivahiivaa (Sunnuntai) tai puolikas tuorehiiva
- 1 tl sokeria
- 1 rkl hienojakoista psylliumjauhetta (Finax)
- 1,5 rkl oliiviöljyä
- 275 g (n. 4,75 dl) täysjyväriisijauhoja (Virtasalmen Viljatuote)
- 1,5 tl leivinjauhetta
- 0,75 tl suolaa
Valmistus
- Sekoita kuivahiiva sekä sokeri lämpimän (42 asteisen) veden joukkoon.
- Vispaa joukkoon psylliumjauhe ja anna seoksen kiinteytyä noin 10 minuuttia.
- Mittaa riisijauhot, ja sekoita joukkoon leivinjauhe ja suola.
- Vaivaa jauhot ja öljy psylliumin kiinteyttämän nesteen joukkoon.
- Anna taikinan kiinteytyä hetken ajan.
- Ripottele leivinpaperille ja taikinan päälle hieman riisijauhoja ja kaulitse. Voit myös painella taikinan tasaiseksi pellille öljytyin käsin.
- Anna pizzapohjan kohota liinan alla lämpimässä noin 15 minuuttia.
- Täytä ja paista uunin keskitasolla 200°C noin 20 minuuttia, tai kunnes täytteet ovat kypsiä.

Lisää gluteenittomia ja vegaanisia herkkuja Erikoisen Hyvää -reseptikirjoista. Liity seuraamaan Erikoisen Hyvää myös Instagramissa ja Facebookissa!