Piparkakkubrownie (gluteeniton, vegaaninen)

Piparkakuilta maistuvan kuohkean mehevän brownien voi maustaa haluamallaan tavalla – tai jättää mausteita pois, jos ne eivät sovi. Reseptin mausteet voi myös halutessaan korvata valmiilla piparkakkumausteseoksella. Huomaa, että gluteeniton ja vegaaninen brownie kannattaa valmistaa päivää ennen tarjoilua, sillä leivonnainen on parhaimmillaan saatuaan levätä jääkaapissa yön yli.

Brownien voi tarjota sellaisenaan, tomusokerilla koristeltuna, tai vispivaahtokuusien kanssa. Kuvan brownieissa on Oddly Good Easy Whipping -pursotukset. Käytin samaa valmistetta myös kasvikermana brownietaikinassa.

Ainekset

  • 175 g maidotonta margariinia
  • 1,5 dl sokeria
  • 1,5 dl ruokavalioon sopivaa kasvikermaa (riisi/ kookos/ kaura tms.)
  • 1 dl tummaa siirappia
  • 125 g (n. 1,25 dl) bataattisosetta
  • 265 g (4,5 dl) täysjyväriisijauhoja (Urtekram)
  • 70 g (1 dl) perunajauhoja
  • 2 rkl kanelia
  • 2 tl leivinjauhetta (Xtra)
  • 2 tl hienojakoista psylliumia (Finax)
  • 1 tl jauhettua kardemummaa
  • 0,5 tl jauhettua neilikkaa
  • Ripaus suolaa

Valmistus

  • Laita uuni kuumenemaan 200°C. Rypistä leivinpaperi ja tasoita se brownievuokaan (noin 20 x 26 cm).
  • Vaahdota margariini ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
  • Sekoita siirappi, bataattisose ja kasvikerma keskenään.
  • Sekoita kuivat ainekset keskenään (riisijauhot, perunajauhot ja mausteet).
  • Yhdistä nestemäiset ainekset margariini-sokerivaahtoon keskenään sekoitettujen kuivien ainesten kanssa.
  • Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan ja paista uunin keskitasolla 200°C 25-30 min.
  • Anna leivonnaisen jäähtyä hyvin ennen paloiksi leikkaamista ja koristelua. Brownie on parhaimmillaan saatuaan levätä jääkaapissa yön yli.

Lisää gluteenittomia ja vegaanisia herkkuja Erikoisen Hyvää -reseptikirjoista. Liity seuraamaan Erikoisen Hyvää myös Instagramissa ja Facebookissa

Jätä kommentti