Mustikkaboston (gluteeniton, vegaaninen)

Tätä gluteenitonta ja vegaanista mustikkapullavuokaa olen kaavaillut valmistavani pitkään ja siitä tulikin juuri niin ihanan pehmeä ja muhkea, kuin toivoinkin! Reseptissä on muutama vaihe, mutta lopputulos on vaivan arvoinen.

Olen kokeillut käyttää Valion Oddly Good Easy Whipping kasvikermavalmistetta leivonnassa sen miellyttävän täyteläisen ja neutraalin maun vuoksi, ja vaikka valmiste on varsinaisesti tarkoitettu vispiksi, se on toiminut erinomaisen hyvin myös uunissa kypsennettävien leivonnaisten raaka-aineena. Tässä reseptissä Easy Whipping toimii vaniljakastikkeen tapaan, joka imeytyy pulliin paistettaessa ja tekee koostumuksesta ekstramehevän.

Huomaa, että taikinasta voi tehdä myös erillisiä mustikkapullia! Tee pullataikina ohjeen mukaan, täytä mustikoilla, margariinilla ja sokerilla (jätä vaniljakastike pois) ja paista pullakiekkoja uunin keskitasolla 200°C noin 15 minuuttia.

Ainekset

Pullataikina

  • 4 dl nestettä (=3 dl vettä + 1 dl Oddly Good Easywhipping kasvikermaa/ TAI 4 dl kasvimaitoa)
  • 1 pss kuivahiivaa (Sunnuntai)
  • 1,25 dl sokeria
  • 2 rkl hienojakoista psylliumjauhetta
  • 8 g (1 rkl) rouhittua kardemummaa
  • 275 g (n. 4,5 dl) täysjyväriisijauhoja (Virtasalmen Viljatuote)
  • 150 g (n. 2 dl) perunajauhoja
  • 0,5 dl Pofiber perunakuitua (Semper)
  • 50 g maidotonta margariinia (Sininen Keiju)
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 1 tl suolaa

Täyte pullien sisälle

  • 150 g (noin 3 dl) pakastemustikoita
  • 75 g huoneenlämpöistä maidotonta margariinia (Sininen Keiju)
  • 0,5 dl sokeria

Vaniljakastike pullien päälle

  • 1,5 dl Oddly Good Easy Whipping
  • 1 tl vaniljasokeria

Kuorrute

  • 4 dl tomusokeria
  • 40 ml vettä (8 tl)

Valmistus

  1. Sekoita 1 dl Oddly Good Easy Whipping kasvikermaa ja 3 dl lämmintä vettä.
  2. Kun neste on noin kädenlämpöistä, lisää joukkoon kuivahiiva, sokeri ja kardemumma.
  3. Vispaa joukkoon psylliumjauhe ja anna nesteen geeliytyä noin 10 minuuttia.
  4. Sulata margariini ja anna sen jäähtyä kädenlämpöiseksi.
  5. Sekoita kuivat ainekset (riisijauhot, perunajauhot, perunakuitu, vaniljasokeri, leivinjauhe ja suola) huolellisesti keskenään.
  6. Vaivaa sulatettu margariini ja jauhot geeliytyneen nesteen joukkoon.
  7. Anna taikinan levähtää hetki (älä kohota kuitenkaan!). Kun taikina on kiinteytynyt, ripottele leivonta-alustalle ja taikinan päälle jauhoja ja kauli levyksi.
  8. Levitä taikinalevyn päälle margariini, mustikat ja sokeri.
  9. Rullaa ja leikkaa taikinasta pullakiekkoja.
  10. Asettele kiekot voideltuun uunivuokaan (20 x 26 cm).
  11. Sekoita vanilijasokeri lopun Oddly Good Easy Whipping kasvikerman joukkoon ja kaada seos pullien päälle.
  12. Paista pullaa uunin alatasolla 200°C noin 25 minuuttia. Ota lämmöt pois ja anna pullan vielä kypsyä noin 10 minuuttia lämpimässä uunissa.
  13. Anna pullan jäähtyä hyvin ennen kuorruttamista!
  • Kuorrute: Sekoita vesi vähitellen tomusokerin joukkoon. Kun kuorrute on sopivan paksua, lusikoi se pursotin- tai pakastepussiin, leikkaa kulma pois ja pursota pullien päälle.

Lisää gluteenittomia ja vegaanisia herkkuja Erikoisen Hyvää -reseptikirjoista. Liity seuraamaan Erikoisen Hyvää myös Instagramissa ja Facebookissa

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: