Maustekakku (gluteeniton, vegaaninen)

Tätä reseptiä on kyselty useasti ja voi onnea, kun nyt sain sen onnistumaan! Maustekakun rakenne on mehevä ja murea. Resepti on tuttuun tuttuun tapaan gluteeniton, vegaaninen (maidoton, kananmunaton), soijaton ja kauraton.

MAUSTEKAKKU (G,V)

– 200 g maidotonta margariinia (Sininen Keiju)
– 2 dl sokeria

– 1 dl siirappia
– 4 dl mantelikermaa (tai kookosmaitoa

– 300 g vaaleita riisijauhoja (4 dl)
– 100 g mantelijauhetta (2,5 dl)
– 70 g perunajauhoja (1 dl)
– 1 tl hienojakoista psylliumia (Finax tai Vuohelan)
– 2 tl leivinjauhetta
– 1 rkl kanelia
– 2 tl vaniljasokeria
– 1 tl neilikkaa
– 1 tl inkivääriä
– 1 tl kardemummaa

– margariinia tai vuokasprayta
– kookoshiutaleita

VALMISTUS

1. Laita uuni kuumenemaan 200°C.
2. Leivitä kakkuvuoka rasvalla ja kookoshiutaleilla.
3. Vaahdota margariini ja sokeri.
4. Lisää joukkoon siirappi ja sekoita.
5. Sekoita kuivat ainekset huolellisesti keskenään.
6. Sekoita taikinaan kuivat ainekset mantelikerman tai kookosmaidon kanssa.
7. Lusikoi taikina kakkuvuokaan.
8. Paista kakkua 200°C uunin alatasolla noin 50 minuuttia.
9. Anna kakun jäähtyä hetki ennen kumoamista.

Maustekakku on parhaimmillaan saatuaan vetäytyä viileässä yön yli!

Lisää gluteenittomia ja vegaanisia herkkuja Erikoisen Hyvää -reseptikirjoista. Liity seuraamaan Erikoisen Hyvää myös Instagramissa ja Facebookissa

🎄🎄🎄🎄

Jätä kommentti