Mantelinen mansikkatorttu (vegaaninen, gluteeniton)

*Yhteistyö: Feel Vivid -verkkokauppa*

Vegaanisen ja gluteenittoman mansikkatortun sametin pehmeän ja herkullisen mehevän koostumuksen takana on hieno vaalea riisijauho sekä mantelijauhe. Mansikkatortun resepti on gluteeniton, maidoton, kananmunaton, kauraton ja maissiton. Kokeile torttuun mansikoiden sijasta myös raparperia tai vadelmia!

Hienoja luomulaatuisia vaaleita riisijauhoja voi tilata isommissa säästöpakkauksissa Feel Vivid -verkkokaupasta
Mansikkapiirakan koostumus on mehevä ja pehmeä

Ainekset

  • 150 g maidotonta margariinia
  • 1,75 dl sokeria
  • 1 dl päärynäsosetta
  • 2 dl mantelikermaa (tai täysrasvaista kookosmaitoa)
  • 1,75 dl mantelijauhetta (=80g)
  • 3 dl vaaleita riisijauhoja (Feel Vivid)
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1,75 tl leivinjauhetta
  • Noin litra mansikoita

Valmistus

  • Vatkaa maidoton margariini ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  • Sekoita kuivat ainekset (mantelijauhe, riisijauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe) huolella keskenään.
  • Lisää kuivat ainekset mantelikerman ja päärynäsoseen kanssa margariini-sokerivaahtoon ja sekoita tasaiseksi.
  • Lusikoi taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (24 Ø).
  • Leikkaa mansikat lohkoiksi ja painele taikinaan.
  • Paista torttua uunin alatasolla 200°C 30 minuuttia.
  • Anna jäähtyä ennen siirtämistä tarjoilualustalle.
  • Säilytä jääkaapissa ja tarjoa sellaisenaan tai vegaanisen vispivaahdon tai riisijäätelön kera.

Lisää gluteenittomia ja vegaanisia herkkuja Erikoisen Hyvää -reseptikirjoista. Liity seuraamaan Erikoisen Hyvää myös Instagramissa ja Facebookissa

Jätä kommentti