Maidoton kinuskikuorrute sopii niin kakkujen kuin donitsien kuorruttamiseen. Huomaa, että tämä kinuskikuorrute jähmettyy lopuksi lisätyn tomusokerin ansiosta – oikeastaan siis kyseessä on fariinisokerin ansiosta kinuskilta maistuva sokerikuorrute.
Kuorrutetta ei tarvitse (tai edes kannata) keitellä pitkiä aikoja, vaan seoksen kuumennuksen tarkoituksena on ainoastaan saada sokeri sulamaan ja raaka-aineet sekoittumaan toisiinsa hyvin.
Ainekset (1 kakun kuorruttamiseen)
- 50 g maidotonta margariinia
- 1 dl fariinisokeria
- 1 rkl kookosmaitoa/ mantelimaitoa/ riisimaitoa
- 1,75-2 dl tomusokeria
- pieni ripaus vaniljasokeria
- pieni ripaus suolaa
Valmistus
- Mittaa margariini ja fariinisokeri kattilaan ja sulattele ne miedolla lämmöllä.
- Lisää 1 rkl haluamaasi kasvimaitoa ja kiehauta seos. Siirrä pois liedeltä.
- Vispaa joukkoon vaniljasokeri ja suola.
- Lisää tomusokeria vähitellen seosta vispaten, kunnes koostumus on sopiva kourruttamiseen.
- Kuorruta leivonnaiset välittömästi – seos alkaa jähmettyä heti! Voit tasoittaa pintaa kuumaan veteen kastetulla veitsellä heti kuorruttamisen jälkeen.


Lisää gluteenittomia ja vegaanisia herkkuja Erikoisen Hyvää -reseptikirjoista. Liity seuraamaan Erikoisen Hyvää myös Instagramissa ja Facebookissa!