Taatelikakku (gluteeniton, vegaaninen)

Erikoisen Hyvää -sivustolta on löytynyt vuosia viljattoman ja vegaanisen taatelikakun resepti, joka on yksi omista suosikeistani.

Olen saanut paljon tiedusteluja gluteenittomasta ja vegaanisesta taatelikakusta, jossa ei olisi mantelijauhoja, joten päätin toteuttaa riisijauhoihin perustuvan taatelikakun reseptin!

Vinkit:

  • Huomaa, että riisijauhojen karkeuksissa on eroja. Tämä ohje on laadittu Virtasalmen viljatuotteen vaaleilla riisijauhoilla. Uskoisin tummien riisijauhojen toimivaan vähintään yhtä hyvin.
  • Voit käyttää kasvikermana esimerkiksi kookoskermaa, kermaista kookosmaitoa (17% rasvaa) tai muuta ruokavalioon sopivaa kasvikermavalmistetta. Kookoskermalla kakkuun tulee kokeilemistani vaihtoehdoista paras koostumus, joten suosittelen sitä!
  • Varaa riittävän iso kakkuvuoka (vetoisuus 2,2 l). Kakkuvuoan voi leivittää esimerkiksi kookoshiutaleilla.

Taatelikakku

  • 250 g kivettömiä taateleita
  • 2 dl vettä tai kahvia
  • 2,5 dl (175 g) fariinisokeria
  • 200 g maidotonta margariinia (Sininen Keiju, 70% rasvaa)
  • 2,5 dl kookoskermaa (Santa Maria)
  • 4 dl (280 g) hienoja riisijauhoja (Virtasalmen viljatuote)
  • 1,5 dl (100 g) perunajauhoja
  • 3 tl vaniljasokeria
  • 1,75 tl leivinjauhetta 
  • 0,5 tl suolaa 

Valmistus

  • Laita uuni kuumenemaan 200°C ja voitele kakkuvuoka (vetoisuus 2,2 l).
  • Pilko taatelit kattilaan ja keitä veden kanssa pehmeiksi. Lisää fariinisokeri ja margariini sekoita tasaiseksi. 
  • Kaada seos kulhoon ja lisää kasvikerma. Soseuta taikina tasaiseksi sauvasekoittimella. 
  • Sekoita kuivat ainekset huolellisesti keskenään ja lisää jäähtyneeseen taateliseokseen.
  • Paista kakkua uunin alatasolla 200°C noin 40 min.
  • Anna kakun vetäytyä viileässä ennen tarjoamista ja säilytä jääkaapissa hyvin peitettynä.

Lisää gluteenittomia ja vegaanisia herkkuja Erikoisen Hyvää -reseptikirjoista. Liity seuraamaan Erikoisen Hyvää myös Instagramissa ja Facebookissa

4 vastausta artikkeliin “Taatelikakku (gluteeniton, vegaaninen)

Jätä kommentti