Brownie mangolla (vegaaninen, viljaton)

Mangolla terästetty brownie on täyteläisen suklainen leivos hedelmäisellä lisällä. Tämän ohjeen taustalla on Runebergin brownie, jossa hyödynsin raaka-aineena niin ikään kotimaista kvinoaa. Halusin muokata ohjeesta edelleen mantelittoman ja lisätä hieman taikinan kosteutta – brownieta kun ei Runebergin torttujen tapaan kostuteta paistamisen jälkeen.

Mangobrownien ohje on viljaton (luontaisesti gluteeniton), vegaaninen (kananmunaton, maidoton), soijaton ja pähkinätön.

Ainekset (12 isoa palaa)

  • 400 ml täysrasvaista kookosmaitoa
  • 1,75 dl (huuhdeltua) kotimaista luomukvinoaa 
  • 0,5 dl neutraalinmakuista öljyä
  • 2,75 dl ruokosokeria
  • 3 dl kookosjauhoja
  • 1,25 dl kaakaojauhetta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1,5 tl vaniljasokeria
  • ripaus suolaa 
  • noin 200 g mangoviipaleita

Valmistus

  • Huuhtele kvinoa huolella. Valuta vesi pois. 
  • Sekoita kvinoa sulatetun öljyn kanssa (huoneenlämpöisen) kookosmaidon joukkoon. Blendaa tai soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi kuohkeaksi massaksi.
  • Sekoita kuivat aineet keskenään huolella ja lisää taikinan joukkoon.
  • Painele mangoviipaleet taikinaan.
  • Paista 200°C noin 30 minuuttia uunin alatasolla leivinpaperilla peitetyssä reilun kokoisessa brownievuoassa (32 x 22 cm).
  • Säilytä jääkaapissa ja nauti huoneenlämpöisinä, eli nosta viileästä hieman ennen tarjoamista. Leivonnainen on vastapaistettuna kuohkean pehmeä, mutta tiivistyy viileässä.

Seuraa Erikoisen Hyvää herkuttelua myös Instagramissa ja Facebookissa, niin saat tiedon uusimmista resepteistä!

Jätä kommentti