Tämä syksyinen herkku syntyy kahvipöytään käden käänteessä!
Hyödynsin omenapiirakan pohjan taikinana kesällä Instagramissa julkaisemaani mustikkamuffinien ohjetta, joten taikina toimii myös siihen tarkoitukseen mainiosti. Jos etsit reseptiä ilman kohotusaineita, kurkista silloin tänne, eli vaalean taikinan ohjeeseen.

Jos puolestaan etsit amerikkalaishenkistä ”Mummo Ankan omenapiirakan” ohjetta, niin sellainen löytyy täältä.
Omenapiirakan ohje on luontaisesti gluteeniton, vegaaninen (maidoton ja kananmunaton) ja kauraton. Voit korvata pohjan mantelikerman omenasoseella tai täysrasvaisella kookosmaidolla.
Omenapiirakka maistuu sellaiseenaan tai esimerkiksi kylmän vaniljakastikkeen kanssa kera.

Ainekset
Pohja
- 200 g maidotonta margariinia (lisäaineeton Keiju rypsi)
- 1,25 dl sokeria
- 2 dl mantelikermaa (Dream)
- 4,5 dl hienojakoista riisijauhoa (Risenta)
- 1,5 tl hienojakoista psylliumia (Finax tai Virtasalmen)
- 1,5 tl leivinjauhetta
- 1,5 tl vaniljasokeria
Päälle
- 3-4 hapanta omenaa
- kanelia ja sokeria maun mukaan
Valmistus
- Laita uuni kuumenemaan 225°C.
- Vatkaa jääkaappikylmä rasva ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi.
- Sekoita kuivat aineet huolella keskenään ja sekoita mantelikerman kanssa taikinan joukkoon.
- Lusikoi taikina leivinpaperilla vuorattuun piirakka- tai brownievuokaan.
- Kuori ja lohko omenat ja painele taikinaan.
- Ripottele päälle kanelia ja sokeria
- Paista uunin keskitasolla 225°C noin 25 minuuttia.

Lisää gluteenittomia ja vegaanisia herkkuja Erikoisen Hyvää -reseptikirjoista. Liity seuraamaan Erikoisen Hyvää myös Instagramissa ja Facebookissa!