Jouluisen vuokaleivän resepti elää perheessämme lasten ruokarajoitteiden mukaan.
Ensimmäisen Erikoisen Hyvää -joululeivän ohje löytyy vuoden 2017 reseptikirjasta Erikoisen Hyvää – Syksyn ja talven herkkuja. Vuoden 2018 ohje löytyy Erikoisen Hyvää Instagramista ja vuoden 2019 resepti ohesta.

Jonain vuonna joululeipä toivottavasti leivotaan niistä raaka-aineista, joita siihen valitsemme – ei vain niistä, jotka sopivat. Sitä ennen nautimme tästä ja olemme kiitollisia siitä, että meillä on käytössä näinkin monta raaka-ainetta yhdessä jaettavaan leipään. Meillä lapset rakastavat tätä makeaa ja mehevää leipää – toivottavasti ohjeesta on iloa muissakin moniallergisissa perheissä!
AINEKSET
- 3,5 dl omenamehua
- 2 dl vettä
- 200 g rusinoita
- 25 g hiivaa (puolikas tuorehiiva, tai 1 pss kuivahiivaa)
- 0,5 dl rypsiöljyä
- 4 dl riisijauhoja
- 3 dl hirssijauhoja
- 1,5 dl hirssihiutaleita
- 1 rkl psylliumia (Finax)
- 1,5 tl suolaa
- 2 tl leivinjauhetta
VALMISTUS
- Lämmitä mehu ja vesi kuumiksi.
- Lisää rusinat, anna turvota hetken aikaa ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.
- Kun neste on noin kädenlämpöistä sekoita joukkoon hiiva.
- Lisää joukkoon öljy sekä keskenään sekoitetut kuivat ainekset.
- Kohota leivinpaperilla vuoratussa reilunkokoisessa leipävuoassa lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.*
- Paista uunin alatasolla 175°C noin tunnin ajan.
* Ps. Unohdin kohottaa kuvan leivän, joten onnistuu se ilman kohottamistakin 😀

Lisää gluteenittomia ja vegaanisia herkkuja Erikoisen Hyvää -reseptikirjoista. Liitythän seuraamaan Erikoisen Hyvää myös Instagramissa ja Facebookissa!